Skip to main content

ריגטוני בקרם ברוקולי, שומר, צלפים ופקורינו

ל־4 עד 6 סועדים
מנה פשוטה ומנחמת. קרם ברוקולי ושמן זית עוטף את הפסטה, ושומר טרי, גבינת פקורינו וצלפים מחדדים את הטעם.

מה צריך?

500 גרם פסטה ריגטוני, או כל פסטה אחרת
1/2 ק“ג פרחי ברוקולי טריים
זוקיני בינוני על קליפתו, חתוך לקוביות
שומר קטן, פרוס דק במנדולינה
3 שיני שום, שלמות
מי קרח
1/2 כוס שמן זית
2 כפות גבינת פקורינו, מגורדת
צלפים מיובשים (ניתן לקנות צלפים מיובשים, אך גם ניתן לסנן צלפים כבושים ליבש ולטגן אותם למרקם פריך)

איך מכינים?

ממלאים סיר במים, ממליחים ומביאים לרתיחה.
מכניסים לסיר את הברוקולי, הזוקיני ושיני השום, מבשלים במשך 4 דקות,
מסננים ומעבירים מייד למי קרח.
מסננים את הירקות, מעבירים למעבד מזון ומעבדים.
מוסיפים בהדרגה, תוך כדי טחינה, את שמן הזית ולבסוף את גבינת הפקורינו.
מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים, לפי הוראות היצרן.
כשהפסטה מוכנה מסננים אותה, מוסיפים אותה לקרם הברוקולי והזוקיני ומערבבים.
מחלקים את הפסטה לצלחות הגשה, מקשטים בפרוסות שומר ומעט צלפים, מזלפים מעל מעט שמן זית ומגישים.