Skip to main content

פסטה ברוטב עגבניות וריקוטה

ל־4 עד 6 סועדים
מכשיר ייעודי למעיכת תפוחי אדמה לניוקי, ישמש אותנו כאן לצורך מעיכת ריקוטה פרסקה מעל המנה, פעולה שתעניק לגבינה צורה של ספגטי. כל סועד יערבב לעצמו את הפסטה עם גבינת הריקוטה. מנה משביעה ועשירה בטעמים.

מה צריך?

חבילת פסטה מסוג בוקטיני, או פסטה ארוכה אחרת
רוטב עגבניות קלאסי לפסטה (מתכון בעמ‘ 90)
300 גרם ריקוטה פרסקה
שבבי פרמז‘ן או גראנה פדאנו
עלי בזיליקום טריים
שמן זית

איך מכינים?

מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים לפי הוראות היצרן.
במקביל, מחממים את רוטב העגבניות.
כשהפסטה מוכנה מסננים אותה, מעבירים לרוטב ומבשלים יחד במשך דקה נוספת.
מחלקים את הפסטה לצלחות אישיות, ממלאים את ממעך תפוחי האדמה בריקוטה
פרסקה ומועכים מהגבינה מעל כל מנה.
מזלפים על כל מנה מעט שמן זית, מעטרים בעלי בזיליקום ושבבי פרמז‘ן או גראנה
פדאנו ומגישים.