Skip to main content

פרמז'נה די מלנזנה

חציל במוצרלה

ל־ 6 עד 8 סועדים

פרמז'נה די מלנזנה, או מלנזנה א־לה פרמז'נה, הם שני שמות לאותה מנה: חצילים בנוסח העיר פארמה (במקרה זה הפרמז'נה לא מתייחס לגבינת הפרמז'ן, שגם מקורה בפארמה). קיימות גרסאות רבות למנה זו – כמנה אישית או כמנה משפחתית – כשבכולן מדובר במעין לזניה שבמקום שכבות הבצק הקלאסיות משתמשים בשכבות של פרוסות חצילים.
הפעם אתן גרסה המיועדת להגשה במרכז השולחן, אך במקום להגישה כפשטידה, נגיש אותה ברוטב עגבניות כשהיא בנויה מ"מגדלים" קטנים של פרוסות חצילים, עגבניות, מוצרלה ובזיליקום.

מה צריך?

2 חצילי חממה בינוניים, פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
מלח גס
שמן זית
רוטב עגבניות קלאסי
1 צרור בזיליקום, עלים בלבד
3 כדורי מוצרלה במים, פרוסים דק
2 כפות גבינת פרמז'ן, מגורדת

איך מכינים?

ממליחים את פרוסות החצילים במלח גס ומניחים להן "להזיע" במשך חצי שעה.
בינתיים מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות).
מנגבים היטב את החצילים ממלח ונוזלים בעזרת נייר סופג, מסדרים בתבנית
משומנת בשמן זית )שכבת חצילים אחת בלבד בכל תבנית(, ואופים בתנור שחומם
מראש במשך כ־ 10 דקות עד להשחמה קלה.
יוצקים מחצית מכמות רוטב העגבניות לכלי הגשה חסין חום, ומסדרים בתוך
הרוטב שכבה אחת של פרוסות חצילים.
יוצקים מעל כל פרוסה כף רוטב עגבניות ומניחים עליה עלה בזיליקום ופרוסת
מוצרלה ובוזקים מעט גבינת פרמז'ן. מסדרים מעליהן באופן זהה את השכבה
הבאה וחוזר חלילה (בסופו של דבר נקבל 4 שכבות חצילים, כאשר מתחילים
ומסיימים עם החצילים).
מפזרים מעל את יתרת גבינת הפרמז'ן ושומרים במקרר עד לשעת האפייה.
מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות, אופים במשך כחצי שעה
ומגישים חם.