Skip to main content

סלט קייל

ל-6 סועדים
הקייל, הכרוב השחור, מוכר לנו ממרק הריבוליטָה הטוסקני. באיטליה משתמשים בקייל בעיקר כשהוא מבושל. במתכון זה הקייל חי – CRUDO ,באיטלקית. מעט מלח, שמן זית ומיץ לימון ירככו את העלים הקשים והבשרניים, אשר ישתלבו היטב עם שאר מרכיבי הסלט.

מה צריך?

צרור עלי קייל (מהסוג השטוח)
2 זוקיני בינוניים על קליפתם
תפוח-עץ ירוק, או אפרסק בעונה
חופן אגוזי מלך, שבורים
חצי כוס חמוציות
בצל סגול בינוני
שמן זית
מיץ מלימון שלם
מלח גס
פלפל שחור גרוס

איך מכינים?

שוטפים את עלי הקייל, מנקזים מעודפי המים ופורסים אותם לרצועות דקיקות.
ממליחים את עלי הקייל במלח גס, מוסיפים שמן זית ומערבבים מעט, ונותנים להם
להתרכך במשך כחצי שעה.
פורסים את הזוקיני, הבצל והתפוח (או האפרסק) לעיגולים דקיקים בעזרת
מנדולינה ומניחים בקערה.
מוסיפים את האגוזים והחמוציות ומערבבים.
מוסיפים את עלי הקייל, מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים
ומגישים.