מרק בשר, שעועית לבנה, עלי מנגולד ופרגולה סרדה
מתכון ל־6 עד 8 סועדים
את המנה הזו טעמתי לראשונה באחד מסיוריי הקולינאריים בחבל אברוצו, כאורח במפעל הפסטה הארטיזנלי ”רוסטיקלה די אברוצו“. במקור משתמשים לצורך הכנת המרק בבשר טלה, אך אפשר להכינו גם מבשר בקר. ”פרגולה סרדה“ הם מעין פתיתים שמקורם באי סרדיניה. את בצק הפרגולה מעבירים במסננת כדי ליצור כדורים אותם קולים על גחלים עד לייבוש הפסטה. בהחלט מדובר במנה בלתי נשכחת!
מה צריך?
לציר הבשר
1/2 1 ק“ג ספריבס טלה, או שפונדרה בקר עם עצם
3 גזרים, קלופים וחתוכים גס
2 בצלים, קלופים וחתוכים גס
כרישה שלמה, חתוכה גס (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד)
חצי צרור פטרוזיליה
שני מקלות סלרי עם העלים
מים
מלח, פלפל
להשלמת המרק
כוס וחצי שעועית לבנה, מבושלת
צרור עלי מנגולד, שטופים וחתוכים לרצועות דקות
250 גרם פרגולה סרדה ”רוסטיקלה די אברוצו“
איך מכינים?
הכנת ציר הבשר
מכניסים לסיר גדול את הבשר והירקות ומוסיפים מים עד לגובה 5 ס“מ מעל הבשר והירקות.
מביאים לרתיחה, מבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה.
מכבים את האש ומסננים את הציר.
מפרידים את הבשר מהעצמות, קוצצים ומחזירים לציר (אין עוד צורך בירקות).
להשלמת המרק
מביאים את הציר לרתיחה.
לאחר הרתיחה מוסיפים את השעועית המבושלת.
במקביל מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים במשך 10 דקות בלבד (הם יהיו רק חצי מבושלים – זה בסדר).
כאשר הציר רותח שוב, מוסיפים את עלי המנגולד ואת הפסטה ומבשלים במשך כרבע שעה.
טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
יוצקים את המרק החם לקעריות אישיות ומגישים