ויטלו טונטו
ל־6 עד 8 סועדים
שילוב של נתחי בשר עגל קר ורוטב טונה יכול להישמע מעט מוזר, אך מדובר במנה קלאסית קלה וטעימה כמנה ראשונה או כחלק ממזנון קר. המנה אומנם מזוהה כמנה סיציליאנית – אולי בגלל הצלפים הפופולאריים מאוד בסיציליה – אך האמת היא שמקור המנה הוא בחבל לומברדיה שבצפון איטליה. בכל מקרה, המנה נהדרת בהחלט וממש מתאימה לקיץ שלנו.
מה צריך?
נתח של כ־700 גרם עגל חלב, קשור בחוט
1 סלרי אמריקאי (מקלות בלבד, ללא העלים הירוקים)
1 בצל בינוני
2 גזרים בינוניים, קלופים
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
לרוטב
קופסת טונה בשמן זית, מסוננת (160 גרם)
2 כפות צלפים כבושים
30 גרם אנשובי
3 כפות מיונז
50 מ״ל שמן זית
איך מכינים?
הכנת הרוטב
מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים, מלבד שמן הזית, ומעבדים בפולסים
קצרים.
מוסיפים בהדרגה את שמן הזית וטוחנים עד לקבלת רוטב חלק ויציב.
איך מכינים?
מכניסים את כל הירקות לסיר גדול, ממלאים מים בגובה שיספיק לכיסוי הנתח,
מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכניסים את נתח העגל, מבשלים כשלושים
דקות ומסירים את הקצף שנוצר מעל המים.
מוציאים את נתח העגל מהנוזלים, עוטפים אותו במגבת נקייה ומכניסים למקרר
למשך הלילה.
למחרת פורסים את נתח העגל דק ככל האפשר ומסדרים על גבי צלחת הגשה.
מזלפים מעט שמן זית על פרוסות העגל, יוצקים את הרוטב במרכז ומגישים קר.