מאז שהתאהבתי בפיצה, לפני למעלה מעשרים שנה, ביקרתי בעשרות פיצריות, באיטליה ומחוצה לה.
בכל סיורי הפיצות, אין פעם שאני לא מגלה עוד פיצרייה מפתיעה ועוד חידושים בעולם הבלתי נגמר של הפיצות.
את הרשימה הראשונה של עשר הפיצריות האהובות עליי באיטליה כתבתי בשנת 2013 לבקשת מגזין "טיים אאוט" תל־אביב, אך כבר בשנה זו גיליתי חמש פיצריות שהיו חדשות עבורי.
במסעדות באיטליה בכלל ובפיצריות בפרט, חשוב מאוד לבדוק את שעות הפתיחה.
זכרו- חלק גדול מהפיצריות פתוחות רק בשעות הערב ולכולן יש יום אחד בשבוע בו הן סגורות!

אזור נפולי

Pizzeria Starita

Via Materdei, 27-28, Napoli
www.pizzeriestarita.it

כשפגשתי לראשונה את אנטימו קפוטו מטחנת הקמח "קפוטו", הוא הציע לי שנלך לפיצרייה נפוליטנית אמיתית בשם "סְטָריטה".

"זו לא רק פיצרייה" הוא אמר, "זו דרך חיים".

הפיצרייה המקומית והאמיתית הזו שוכנת באחת השכונות ה"פחות מפוארות" של נאפולי.

*מומלץ להגיע למקום ולצאת במונית (זו לא שכונת פאר, זוכרים?!).

Pizzeria Salvo da 3 generazioni

Largo Arso, 10, San Giorgio A Cremano Napoli

www.salvopizzaioli.it

פיצריית "סאלְבו" שוכנת בפרבר של העיר נאפולי.

האחים סאלבו- דור שלישי למשפחת פיציולו, הביאו את ההקפדה על איכותם של חומרי הגלם.

השאיפה היא לגורמה ולכן הם כיוונו מלכתחילה אל חומרי הגלם – הקמח, שמן הזית, התאמת זן עגבניות לכל סוג של פיצה, התוספות השונות וכמובן – מוצרלה די בופאלה שלא מהעולם הזה.

קלאסיקות ברמה הכי גבוהה שיש.

Da Michele

Via Cesare Sersale, 1-3, Napoli

www.damichele.net

תכירו, מדובר ב… "אבו חסן" של הפיצה הנפוליטנית.

כבר כמעט 150 שנים שמגישים ב"דה מיקלה" שתי סוגי פיצות:

-מרגריטה

-מרינרה

שימו לב- כאן תוכלי לבחור בפיצה עם גבינה ובלי גבינה – לטבעונים שבינינו.

בכניסה לפיצרייה יש תור  כמעט קבוע וסביר להניח שתקבלו מספר, ממש כמו בקופת חולים.

אל תבהלו במידה  כאשר יגיע תורכם, יצרפו אתכם לשולחנות אחרים.

כך או כך, אי אפשר לבקר בנאפולי בלי להיכנס ל"דה מיקלה".

La Notizia- Enzo Coccia

Via Michelangelo da Caravaggio, 53 Napoli

www.pizzarialanotizia.com/en

אנצו קוצ'ה הוא פיציולו ותיק ומוערך, ששמו מפורסם ברחבי העולם. ברחוב מיכלאנג'לו, בשכונת היוקרה VOMERO שבנאפולי, הקים אנצו שלוש פיצריות שונות שלכל אחת מהן קונספט ואופי משלה.

במספר 53 שוכנת הפיצרייה La Notizia-

בה תוכלו לאכול פיצה נפוליטנית מסורתית לצד פיצות קצת יותר יצירתיות ולהנות מתפריט יינות עשיר ואף משמפניות איכותיות!

המקום פועל כמסעדה לכל דבר וכדי לסעוד במקום, תצטרכו להזמין מקום מראש.

מולה, ברחוב מיכלאנג'לו מספר 94, שוכנת הפיצרייה השנייה – פיצרייה נפוליטנית מסורתית.

מסעדה פשוטה יותר מאחותה הגדולה, שבכניסה אליה משתרך תור ארוך כיאה לפיצרייה מקומית טובה.

ולצידה ממש, שוכנת הפיצרייה השלישית של אנצו, בה תוכלו ליהנות מפיצה מטוגנת – PIZZA RITTA  וזאת בעודכם יושבים בבר מעוצב ונהנים מאווירה צעירה, תוססת ודינמית.

Pepe in Grani – Franco Peppe

Vicolo S. Giovanni Battista, 3, Caiazzo

www.pepeingrani.it

בעיירה קטנה וציורית בסמוך לעיר קזרטה, שוכנת הפיצרייה של פרנקו פפה. את הרכב תיאלצו להשאיר בחניון בשולי הכפר הקטן, לצעוד במעלה הכפר, וליהנות מהנוף המהמם עד שתגיעו למקום הקסום הזה.

בפיצרייה הזו לא ניתן להזמין מקום, אלא נרשמים בכניסה וממתינים.

אני בהחלט ממליץ להגיע קצת לפני שעת הפתיחה ולתפוס מקום.

התפריט עשיר ויצירתי, הפיצות עשויות מבצק מדהים.

אפשר, ואפילו מומלץ, להזמין גם ארוחת טעימות, ארוחה שהיא כולה מבוססת על פיצה ולהתכונן לחוויה אחרת.

כמעט בכל שנה זוכה המקום בתואר "הפיצרייה הטובה באיטליה", לפחות בקטגוריית "פיצה נפוליטנית".

רומא

Sforno

Via Statilio Ottato, 110/116 –  Roma

www.sforno.it

היא אומנם אינה שוכנת מרכזית, אך ניתןן להגיע אליה בקלות ברכבת התחתית.

מדובר בפיצרייה ש"חושבת קצת אחרת, מחוץ לקופסה".

בתפריט תמצאו מבחר גדול של פיצות וסוּפְּלִי (ארנצ'יני – כדורי אורז ממולאים). הצעה שלי, תשימו לב לאגף "המיוחדים" המשתנה מדי יום!

Pizzarium

Via della Meloria, 43 Roma

מדובר בפיצה מאד פופולרית ברומא.

בפיצרייה הזאת שברו שיאים בכל הנוגע לבצק, וגם בתוספות מיוחדות (פסטו אפרסמונים עם נקניק חריף, פיצה רוסטביף וכו…).

הפיצרייה הזאת שוכנת באזור הוותיקן.

אין אפשרות לישיבה במקום, אבל ניתן לקחת את הפיצה איתכם ולאכול על הספסל ברחוב, ממש כפי שעשיתי.

PIZZERA PANATTONI (L'OBITORIO)

Viale trastevere, 53 – Roma

המוסד הזה נמצא בשכונת טְרֵסְטֶוֶורֵה, בליבה של רומא.

באופן מפתיע ניתן למצוא כאן גם מעט דברים שהם לא פיצה.

הפיצות כאן מצוינות, האווירה שמחה והמלצרים מתרוצצים בין השולחנות בידיים עמוסות ביותר מעשר פיצות.

בהחלט שווה ביקור!

VENETO

SAPORÈ – Renato Bosco

via Ponte 53 | San Martino Buon Albergo (VR)

www.saporeverona.it

רנטו בוסקו- אומן הבצק, מתמחה בעיקר בפיצה א־לה טליו, אבל לא רק. המקום השוכן ליד ורונה, מחולק לשניים: פיצרייה א־לה טליו ופיצריית גורמה הממוקמת בסמוך.

לצד פיצריית הגורמה יש מרכז הדרכה לפיצות ולבצקים.

המקום מתאפיין באווירה ובשירות של מסעדה ומהתפריט ניתן להזמין גם מעין ארוחת טעימות של פיצות.

מקום יפה, עיצוב מודרני ומגניב, אוכל נהדר, בקיצור – מומלץ!

I Tigli – Simone Padoan

Via Camporosolo, 11, 37047 San Bonifacio VR

www.pizzeriaitigli.it

אם צריך לבחור את הפיצרייה הטובה ביותר מבין העשר- אי-טלי!

הפיצרייה שוכנת ליד ורונה בדרך לוונציה, לוקחת ללא ספק את המקום הראשון ובקלות רבה!

מדובר במסעדת גורמה לכל דבר ועניין, שכל המנות המוצעות בה מוגשות על בצק פיצה.

סימונה, השף והבעלים, פשוט הקדיש את חייו לפיצה ובא בגישה שונה לבצק ולמה שמונח עליו.

התפריט עונתי, ותוכלו למצוא גם כאן מגוון רחב של תוספות, החל בירקות ובגבינות מכל המינים והסוגים, דרך דגים נאים ופירות-ים, וכלה בבשרים שונים. יש אפילו קינוח על בצק פיצה.

ביקור חובה לכל מי שעובר באזור!

מקווה שעוררתי בכם את החשק לטוב, לטייל, להכיר ולטעום.

מחכה לשמוע את תגובותיכם לאחר שתבקרו בכל או אפילו רק בחלק מהמקומות הללו. לי הם הפכו את הטיול למושלם.