קנלוני תרד וריקוטה
ל־6 סועדים
לצורך הכנת המנה הזו אפשר להשתמש בדפי פסטה טרייה, או בקנלוני יבש. אם בחרתם להשתמש בפסטה יבשה, אין צורך לבשל אותה לפני המילוי, אך הביאו בחשבון, שבמהלך האפייה יתרחבו צינורות הפסטה ויספגו נוזלים, כך שהקנלוני לא יהיו מלאים לגמרי. כמו כן, אם אתם משתמשים בפסטה יבשה, זכרו להוסיף חצי כוס מים לתבנית, לפני האפייה!
מה צריך?
4 דפי לזניה טריים 40X30 מחולקים ל־4 רצועות, או חבילת קנלוני יבש
2 כוסות מחית עגבניות קלה – PASATA
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
2 כפות גבינת פרמז‘ן, מגורדת
תבנית אפייה חסינת חום
למילוי תרד וריקוטה
1/2 חבילת תרד קפוא, טחון (כן, לפעמים עדיף להשתמש במוצר קפוא)
600 גרם ריקוטה פרסקה
20 גרם פרמז‘ן, מגורדת
2 שיני שום, טריות כתושות
מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
מלח
פלפל שחור גרוס
איך מכינים?
מניחים את התרד להפשיר בתוך מסננת, ולאחר ההפשרה סוחטים אותו היטב.
מחממים מראש תנור לחום בינוני (180 מעלות).
מכניסים את התרד הסחוט והשום למעבד מזון, מוסיפים את גבינת הריקוטה (ללא המים שהצטברו בקרקעית
הקופסה!), טוחנים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים מעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומעבירים
לשק זילוף.
מתבלים את מחית העגבניות במלח, פלפל ומעט שמן זית, ויוצקים אותה לתבנית האפייה.
במידה ובחרתם להשתמש בפסטה טרייה, מסדרים על משטח עבודה את רצועות דפי הפסטה, מזלפים במרחק שתי
אצבעות מקצה הדף פס עבה של מילוי, מגלגלים את העלה בצורת סיגר, ומניחים בתבנית בתוך הרוטב.
אם אתם משתמשים בצינורות פסטה יבשים, מלאו כל צינור במילוי, והניחו את הצינורות הממולאים בתוך הרוטב
במרווחים קטנים (לא לשכוח לדלל את הרוטב בחצי כוס מים!).
מניחים על התבנית נייר אפייה, עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף, ומכניסים לתנור למשך 20 דקות.
מסירים את נייר הכסף ואת נייר האפייה מעל התבנית, מפזרים את גבינת הפרמז‘ן, ומכניסים לתנור למשך
20 דקות נוספות.