Skip to main content

פאפא אל פומודורו

מרק עגבניות ולחם טוסקני

ל־6 עד 8 סועדים

אחד המאכלים המפורסמים והטעימים בטוסקנה. פאפא היא למעשה דייסה או פירה של עגבניות ולחם שנולדה, כמו כל המאכלים הטובים, במטבחי האיכרים העניים, ונועדה לנצל שאריות של לחם ישן. זהו שילוב של עגבניות איכותיות, שלמות וקלופות שמגיעות מאיטליה, שמן זית משובח ולחם מחמצת ישן.

מה צריך?

1/4 כוס שמן זית משובח
5 שיני שום, קצוצות דק
פלפל אדום חריף, חצוי לאורכו ללא הגרעינים
800 גרם (2 קופסאות עגבניות שלמות קלופות)
100 מ״ל (1/2 כוס) יין לבן יבש
ליטר מים
חצי כוס עלי בזיליקום טריים
לחם מחמצת שחור או לבן, בן יומיים, ללא קרום, חתוך לקוביות
שמן זית נוסף לתיבול
מלח, פלפל

איך מכינים?

מחממים בסיר בינוני שמן זית ומטגנים את השום הקצוץ והפלפל החריף.
מוסיפים את העגבניות, מרסקים בעזרת כף עץ ומערבבים.
מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד לאידויו.
מוסיפים ליטר מים ואת עלי הבזיליקום ומערבבים.
מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים במשך כחצי שעה.
מוסיפים את קוביות הלחם היבשות, מחכים שתי דקות ומערבבים בעזרת
מטרפה עד לקבלת עיסה אחידה.
מתבלים בשמן זית משובח ומגישים מיד.
אם הכנתם את מרק העגבניות מראש, הוסיפו את הלחם בסמוך להגשה.
את הפאפא אל פומודורו אפשר להגיש גם בתור פירה וכתוספת למנות דג או עוף.